• berichtenmuur
  • over de groep

Welkom bij De Bootsman 

Wat is DMD?       Interview       Tips en trucs       Humor       My World My Control       Databank

 

 

DVC Sint-Jozef wil met het Bootsman project begeleiding, groepswonen en logeren aanbieden aan cliënten met Duchenne Muscular Dystrophy.

 

In samenwerking met het Neuro Musculair Referentie Centrum te Leuven en gebruik makend van hun eigen ervaringen begeleiden de mensen van De Bootsman kinderen, jongeren, ouders, scholen, kiné,...

 

De Bootsman is diegene die de instructies geeft aan de matrozen op het dek van een schip, hij heeft meestal al heel wat watertjes doorzwommen en stormen doorstaan. Het is misschien wel een goede vergelijking met een man met Duchenne. Net als bij de Bootsman wordt ook zijn leven bepaald in de mate dat hij de juiste instructies kan geven en zijn leefomgeving kan organiseren, al zijn (rest)vermogens optimaal aanwenden is hoofdzaak. Het is dikwijls een markante persoonlijkheid met doorzettingsvermogen, volharding en vastberadenheid. De Bootsman draagt als bijzonder ereteken de bootsmanfluit, een fluit waar hij bij speciale gelegenheden op blaast. De vergelijking met het mondstuk van het ademhalingsondersteuning apparaat is een opmerkelijk detail.

                                         

 

In 2011 werkte DVC Sint-Jozef mee aan de documentaire "Duchenne with a Future: The Power to Live".

 

Op deze site vind je een verzameling van informatie ivm DMD die wereldwijd op het internet te vinden is, aangevuld met eigen artikels en interviews. Daarnaast hebben de Bootsmannen als ervaringsdeskundigen ook zelf heel wat tips en trucs op een rijtje gezet.

 

 

Gemaakt in De Webfabriek
Gelieve er rekening mee te houden dat het publieke gedeelte van onze website, het gedeelte dat door onze cliënten gegenereerd wordt, kan afwijken van de voorwaarden die kenmerkend zijn voor het AnySurfer-label.