Zorgvraagzoeker


Voor de leeftijd van 0-5 jaar (Sloepke) en (vooral) Kleine Beer is ‘vermoeden van een handicap’ ook al voldoende voor begeleiding.


Let op, om privacy redenen ziet u slechts een selectie van onze berichtjes.
Als familielid of begeleider kan u zich aanmelden voor het volledige overzicht.

Geschiedenis

 

DVC Sint-Jozef is sinds het prille ontstaan van één enkel klasje uitgegroeid tot een voorziening met verschillende campussen die ondersteuning biedt aan meer dan 500 cliënten.

 

In 1918 werden de allereerste stappen gezet met de oprichting van bijwerkklassen voor zowel kinderen met leermoeilijkheden als kinderen met een fysieke beperking.

 

In 1954 werden drie volwaardige klassen voor bijzonder onderwijs opgericht in de parochiale jongensschool in de Vlasmarkt. Een jaar later verhuisden deze als Sint-Jozefinstituut naar een vrijgekomen gebouw van de meisjesschool in de Oude Beurs. 

 

In 1964 verhuisde heel het instituut naar de huidige campus in de Galjoenstraat.
De officiële erkenning door het Fonds 81 (nu VAPH) kwam er in 1967 voor het internaat voor motorisch gehandicapte jongens en meisjes en enkele jaren later voor semi-internaat.
 

 In 1983 kwam er een uitbreiding met een niet-schoolgaandewerking, ’t Sloepke en twee jaar later met Kon-Tiki.
 

 In 1992 werd het tehuis voor niet-werkenden, De Kade opgericht en een jaar later uitgebreid met een dagcentrum. In 2001 breidt De Kade uit met activiteitencentrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel, De Kluiver in de Pothoekstraat. Tenslotte breidt de volwassenenwerking nog verder uit met Beschermd en Geïntegreerd Wonen.

 

Zoals u zult kunnen zien in onze tijdlijn is niet alleen de dienstverlening sterk geëvolueerd maar ook de benamingen. Deze hebben met de jaren een veel positievere klank gekregen

 

 

Bekijk onze Tijdlijn

 

Gemaakt in De Webfabriek
Gelieve er rekening mee te houden dat het publieke gedeelte van onze website, het gedeelte dat door onze cliënten gegenereerd wordt, kan afwijken van de voorwaarden die kenmerkend zijn voor het AnySurfer-label.