Zorgvraagzoeker


Voor de leeftijd van 0-5 jaar (Sloepke) en (vooral) Kleine Beer is ‘vermoeden van een handicap’ ook al voldoende voor begeleiding.


Let op, om privacy redenen ziet u slechts een selectie van onze berichtjes.
Als familielid of begeleider kan u zich aanmelden voor het volledige overzicht.

Multifunctionele centra

Zorgvragen zijn vaak complex: ze verschillen van cliënt tot cliënt, ze kunnen vlug veranderen en vragen daarom om een dienstverlening die zich makkelijk kan aanpassen. De huidige structuren waarbinnen organisaties dienen te werken – met oa. internaten, semi-internaten en ambulante begeleiding – blijken daarvoor niet flexibel genoeg.

 

Cliënten zouden immers telkens een eigen traject, soepel georganiseerd, moeten kunnen uitbouwen waarbij ze vlot kunnen overschakelen tussen mobiele, semi-residentiële en residentiële ondersteuning.

 

Multifuctionele centra (MFC’s) zullen hiervoor de oplossing bieden. Doel van een MFC is immers om verschillende begeleidingsmodules (kijk hiervoor zeker in onze zorgvraagzoeker) soepel in te zetten, zowel voor de cliënt als voor zijn of haar netwerk.

 

Jos Theunis is Afdelingshoofd Zorg in het Vlaamse Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Hij leidt en begeleidt het MFC-project. In het VAPH-tijdschrift ‘Sterk’ van maart 2012 zegt hij oa.: “Soepelheid is de rode draad door dit project. In de zorg voor mensen met een handicap en voor minderjarigen hebben we de laatste jaren veel zaken flexibeler gemaakt, maar het kan nog beter. De multifunctionele zorgcentra voegen verschillende soorten voorzieningen (internaat, semi-internaat, …) samen. Daardoor kunnen we cliënten een veel soepelere vorm van hulp aanreiken.

 

 

DVC Sint-Jozef is één van de 10 organisaties in Vlaanderen die in het proefproject is gestapt. We werken volop aan de implementatie van al deze grote veranderingen en hopen ons aanbod nog meer cliëntgericht te kunnen uitbouwen. Met onze zorgvraagzoeker kan u alvast handig op zoek gaan naar onze antwoorden op uw zorgvragen.

 

Heeft u nog vragen dan kan u steeds terecht bij ons cliëntloket.

 

   

Gemaakt in De Webfabriek
Gelieve er rekening mee te houden dat het publieke gedeelte van onze website, het gedeelte dat door onze cliënten gegenereerd wordt, kan afwijken van de voorwaarden die kenmerkend zijn voor het AnySurfer-label.