Zorgvraagzoeker


Voor de leeftijd van 0-5 jaar (Sloepke) en (vooral) Kleine Beer is ‘vermoeden van een handicap’ ook al voldoende voor begeleiding.


Let op, om privacy redenen ziet u slechts een selectie van onze berichtjes.
Als familielid of begeleider kan u zich aanmelden voor het volledige overzicht.

Onze selectieprocedure

Wanneer u zich kandidaat stelt voor een vacature in DVC Sint-Jozef, doorloopt u altijd, afhankelijk van de functie, twee of meerdere selecties. De selectiegesprekken zijn er vooral op gericht om te toetsen of u over een aantal competenties beschikt die wij als organisatie absoluut noodzakelijk vinden voor elke functie.


Een eerste selectie gebeurt op basis van uw ingezonden CV. De selectieverantwoordelijke gaat na of uw kennis, opleiding, ervaring en uw vaardigheden in overeenstemming zijn met specifieke criteria voor elke vacature.


Tip: Zorg dat uw CV foutloos en overzichtelijk is en zet vooral uw relevante ervaring en kennis in de kijker. Een goede motivatiebrief is een must! Samen met uw CV vormt hij immers uw toegangsticket tot verdere selectierondes.


De tweede selectie is een gesprek met een aantal medewerkers: een sollicitatieteam. Dit gesprek moet ons in staat stellen om – door gerichte vragen - een beeld te kunnen vormen in welke mate u beschikt over de competenties die wij voor elke functie hebben vastgelegd.


We kiezen hierbij zeer bewust voor een vast team, samengesteld uit een mix van medewerkers uit alle diensten. We noemen hen onze talentzoekers. Na het gesprek volgt een beoordeling door het voltallige team, wat in grote mate een garantie op objectiviteit betekent.


Tenslotte zal u meteen na het gesprek van dit team feedback krijgen. U weet dus onmiddellijk of u voor de vacante functie weerhouden wordt, en, indien niet, zal u ook meteen duiding en motivatie krijgen waarom u niet weerhouden wordt.


Tip: Bereid u voor op het gesprek en maak alvast eens op voorhand virtueel kennis met DVC Sint-Jozef via onze website. Wij zien een selectie vooral als een gesprek: aarzel dus niet om je ervaringen te vertellen en vragen te stellen. Maak van deze gelegenheid gebruik om een goed idee te krijgen van de vacante job, onze organisatie, en de cultuur en waarden van DVC Sint-Jozef.

 

Bovenal, wees vooral jezelf.


Voor leidinggevende functies volgt nog een tweede en derde gesprek, en eventueel een schriftelijke proef. In het tweede gesprek is het de bedoeling enkele elementen uit het eerste gesprek verder uit te diepen. Ook dit gebeurt door een team van medewerkers. In een derde gesprek tenslotte worden enkele aandachtspunten uit de vorige gesprekken verder bevraagd. Na dit gesprek volgt een volledige round-up en wordt de definitieve beslissing genomen. 

 


 

Gemaakt in De Webfabriek
Gelieve er rekening mee te houden dat het publieke gedeelte van onze website, het gedeelte dat door onze cliënten gegenereerd wordt, kan afwijken van de voorwaarden die kenmerkend zijn voor het AnySurfer-label.